DEZINFEKCIJOM PROTIV KORONE

Ne kaže se uzalud “Čistoća je pola zdravlja!” Sada kada je ceo svet u jeku epidemije korna virusa, vrlo je važno pridržavati se ove mudre narodne poslovice. Naravno, i u čišćenju i dezinfikovanju se može pogrešiti. Stoga vam donosimo par saveta kako se najefikasnije zaštititi.

Koliko često se vrši dezinfekcija?

-Kuhinju treba dezinfikovati svakodnevno, odnosno temeljno očistiti površine na kojima se sprema hrana.

-Voće i povrće dobro očistiti. Preporučljivo je čak i ostaviti ih oko pola sata u vodi, a upakovane namirnice je potrebno prebrisati dezinfekcionim sredstvom pre odlaganja.

-Podove je potrebno brisati češće nego što je uobičajeno, bar dva puta nedeljno temeljno, a ostalim danima brisati i usisavati.

-Što se tiče kupatila, dubinsko čišćenje i korišćenje jakih sredstava je neophodno, pa ga treba dobro i efikasno oprati. Koliko često zavisi od broja ukućana koji se njime služe.

-Posebnu pažnju treba obratiti na lavabo, a pod obavezno je i da se peškiri odvoje za svakog ukućana posebno.

-Obuća koja se nosi u kući nikako ne bi trebala da se nosi van nje, a obuću koja se koristi za odlaske u nabavku ili bilo koje drugo izlaženje iz kuće, treba držati na posebno odvojenom mestu, kao i čistiti pti ulasku.

KORONA VIRUS I (LIČNA) HIGIJENA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Navigation
Zatvori

Moja Korpa

Close

Wishlist

Dobro nam došli!

Lozinka će vam biti poslata na ovu email adresu.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our politika privatnosti.

Već imate nalog?

Close

Categories